In tegenstelling tot toegang tot webmail vereist de gebruiker een wachtwoord of toegangscode, dezelfde inloggegevens zijn vereist voor toegang tot antivirus of software. In deze blog lees je over de Kaspersky en zijn versies en het belang van een wachtwoord hiervoor. Wachtwoord is vereist voor het beschermen van programma-instellingen, het beschermen van het programma tegen verwijderen of afsluiten, of problemen tijdens het aanmelden bij My Kaspersky Portal en het beschermen van de gegevens met Kaspersky Password Manager.

U zult ook lezen over de situaties waarin antivirus u om een ​​wachtwoord zal vragen, hoe de gebruiker naar de toegangscodegegevens kan zoeken en wat te doen als hij het wachtwoord is vergeten. Als u in een van de situaties hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met het team van experts door Kaspersky ondersteunings nummer Nederland 1800-870-079 te bellen. Het team is 24 uur per dag beschikbaar om u te helpen.

Kaspersky antivirus-hulpline Nummer
Kaspersky antivirus-hulpline Nummer

Wijzig de toepassingsinstellingen en verwijder of verlaat de toepassing.

De antivirussoftware vraagt ​​de gebruiker om het wachtwoord wanneer:

  • Toepassing verwijderen.
  • Verlaat het programma.
  • Wijzig de instellingen of beheer Ouderlijk toezicht of de gebruiker kan de back-up maken en terugzetten.
    De oplossing hiervoor is om h

et hulpprogramma voor het opnieuw instellen van het wachtwoord te downloaden, de bestanden uit te pakken, het computersysteem op te starten in de veilige modus en vervolgens het hulpprogramma te gebruiken om de inloggegevens opnieuw in te stellen.

Voor aanmelding, extern beheer en voor licentieverlenging in Kaspersky Safe Kids heeft de gebruiker een toegangscode nodig.

De primaire functie van het antivirusportaal is het configureren van de Kaspersky Safe Kids. Het beheert ook op afstand de bescherming en licentieverlenging. Zodra de gebruiker verbinding maakt met de antivirussoftware met My Kaspersky, verschijnt er een venster met de accountgegevens.

De oplossing voor dit exemplaar is om de accountgegevens in te voeren.

  • Als de gebruiker zich al bij antivirus heeft geregistreerd, typt u uw inloggegevens. Tik op ‘Aanmelden’.
  • En als de gebruiker er geen heeft, maak dan een account aan.
  • Tik op ‘Wachtwoord vergeten?’ Als u de inloggegevens niet meer weet en volg de instructies.
    Toegangscode voor het configureren van de Kaspersky Safe Kids op het apparaat van de ouder

Er is een code vereist die de gebruiker moet maken tijdens het instellen van het Safe Kids-programma op het apparaat van de ouder. De toegangscode is vergelijkbaar voor alle apparaten die zijn verbonden met hetzelfde antivirusaccount.

In het geval dat de gebruiker de toegangscode vergeten is, tik dan op ‘Toegangscode vergeten?’ En volg de aanwijzingen.

Dit zijn dus de extreme situaties waarin gebruikers onze experts voor begeleiding kunnen bereiken. Neem contact met ons op door het kespersky ondersteunings nummer nederland 1800-870-079 te bellen en rechtstreeks met onze experts te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *